poniedziałek, 25 maja 2009

POMIESZANIE SMAKÓW

Czytając ten przepis można się nieźle zdziwić. Bo jak tu się ma słodycz winogrona do ostrego czosnku? A właśnie, że się ma i to idealnie ;) Podoba mi się wiosenny kolor tej sałatki, no i oczywiście ten niecodzienny smak. A więc moja...
Sałatka winogornowo - czosnkowa


Składniki:
-winogrona białe i czerwone
- ser żółty
- makaron (kształt "ryż")
- puszka kukurydzy
- jogurt naturalny
- czosnek (świeży, a w ostateczności granulowany)

Winogrona wypłukać, pokroić na połówki lub ćwiartki. Ser utrzeć na grubych oczkach. Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą i wystudzić. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać i polać jogurtem wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Smacznego ;)Dodatkowo informuję, ze Pela otworzyła Bar Sałatkowy :) Jak dla mnie świetny pomysł. Więcej na: smakiprzysmaki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz